Een plek die je moet gezien hebben in het tropische Zanzibar is The Rock. Het restaurant op een enorme rotsblok in de Indische Oceaan werd op vijf jaar tijd de gastronomische trekpleister van het Tanzaniaanse kruideneiland. Wij reserveerden een tafeltje met zicht op zee en lieten ons overdonderen door het lekkere eten en betoveren door de ongerepte charme van de oostkust. Tafelen in The Rock is een onvergetelijke belevenis en voor ons zelfs een goeie reden om ooit nog eens naar het prachtige eiland terug te reizen.
Met twee benen in het paradijs. Een stoere Masaï wacht ons op aan het strand van Michamvi Pingwe, een dorpje aan de oostkust van Zanzibar en vaart met ons een stuk de Indische Oceaan op. Toegegeven, het is geen alledaags plaatje voor wie uit eten gaat, maar in dit dorp kijkt geen mens er nog van op. Vijf jaar geleden begonnen Nigel en Claudio hier een restaurant op een enorme rots in de oceaan: The Rock, intussen zowat het beste restaurant van het eiland en ver daarbuiten.
Op het terras verwelkomt Nigel, de eigenaar, ons met een brede smile en twee gigantische pina colada's. Het lijkt of we op een boot zitten en over de opaalblauwe oceaan zeilen die dramatisch oplicht onder een paar grijze wolken. Aan de andere kant zien we de uitgesleten rotsen van de ongerepte en charmante oostkust. De stilte die er heerst - we zijn de eerste gasten van de dag - is ronduit zalig en verklaart meteen de aanstekelijke smile van Nigel. Wie hier leeft staat met twee benen in het paradijs.
The Rock Special. Viscarpaccio, huisgemaakte pasta en gnocchi met vis en zeevruchten, de Italiaanse roots van Claudio en Nigel druipen van de kaart af. De vis en schaaldieren worden meerdere keren per dag vers aangevoerd door vissers uit het dorp. Nigel en Claudio hebben ook een paar dorpelingen in hun team opgenomen. Ze zijn ontzettend trots op hun personeel en vooral op de goedlachse kok die smakelijke kunstwerkjes op onze borden tovert. Uiteraard op smaak gebracht met de heerlijkste kruiden van dit tropische eiland.
Kiezen uit al dat lekkers blijkt net iets moeilijker dan we dachten. Nigel stelt voor om ons van elke specialiteit wat te laten proeven. We starten met een superverse ceviche (rauwe vissla) en een pittige krabsalade om duimen en vingers bij af te likken. De huisgemaakte gnocchi met scampi en Zanibar vanilla is een ware delicatesse. Toch overtreft de royale zeevruchtenschotel The Rock Special met verse kreeft, gegrilde inktvis, krab, scampi en visfilet werkelijk alles. We spoelen dit feestdiner door met een lekkere rode Landskroon (Zuid-Afrika) en een echte Italiaanse cappuccino achteraf.
Stilzitten doen Nigel en Claudio niet, samen runnen ze nog een lodge en een Italiaans ijssalon, Tamu, in hoofdstad Stone Town. Met tegenzin verlaten we de rots. Het is een plek waar je wil blijven hangen, al was het maar om te genieten van het fabelachtige decor van de oostkust. Intussen is de oceaan - door het enorme getijdenverschil - een flink eind terug getrokken en staat de rots bijna droog. Het ideale moment om nog een fikse wandeling langs het parelwitte strand te maken. Voor ons is de oostkust met stip een van de mooiste plekken van het eiland.
© DICHTBIJ & VER WEG 2014.
ZANZIBAR PRAKTISCH:
Ristorante The Rock: www.therockrestaurantzanzibar.com
TUI: Wij vlogen naar Zanzibar met Jetairfly, de enige luchtvaartmaatschappij die Brussel non-stop met Zanzibar verbindt en dat wekelijks op maandag. www.tui.be/nl
Jetair: Op het eiland zelf vind je diverse verblijfsmogelijkheden in alle prijscategorieën. We verbleven met reisorganisator Jetair in het mooie, aan de zee gelegen vijfsterrenhotel Zanzibar Serena Inn
Geen opmerkingen